Sodablasting

Soda blasting of sodastralen is een eco vriendelijke stripping technologie. Het is stralen maar met een zachte toets.

Hoe soda blasting werkt.
Het proces omvat stralen met een speciaal straalmiddel sodiumbicarbonaat ook wel soda of baksoda genaamd. Door zijn niet-toxische en chemische eigenschappen is dit proces toepasbaar en geschikt in bijna alle sectoren. Met behulp van perslucht versnellen de kristallen met bijna 600 mijl per uur. In tegenstelling tot een ander straalmiddel verwijderen de sodiumcarbonaat deeltjes bijna alle verontreinigingen zonder het oppervlak te beschadigen. Bij het in contact komen met het oppervlak ontploffen de deeltjes (crush) waardoor een niet schurende werking ontstaat. Normaal gesproken- bij gebruik van een ander straalmiddel- wordt het oppervlak beschadigd. Met soda kunnen oppervlakten zoals: aluminium, polyester, roestvrij staal, baksteen, steen, glas, glasvezel, kunststof, lagers, afdichtingen, hydraulische cilinders en meer worden gereinigd en/of veilig gestript zonder beschadiging.  Soda stralen breekt ook koolwaterstoffen af door middel van verzeping. Hierdoor is het ook aanbevolen voor het reinigen van vette oppervlakten (zoals bijvoorbeeld motoronderdelen).

Een groot voordeel van de Sodablasting technologie voor het strippen van carrosserie plaatwerk is dat er geen enkele warmte inbreng in de plaat is. Er is dus ook geen enkele vervorming of beschadiging van het plaatmateriaal. Hardnekkige roesthaarden worden nagestraald met glas granulaat.

Daarnaast kunnen er met soda plaatwerkdelen van aluminium en bijvoorbeeld polyester carrosserien gestript worden wat met traditionele straalmiddelen onmogelijk is. Bij polyester kun je zo subtiel stralen dat de gelcoat volledig in tact blijft.

        

Wij gebruiken de absolute top onder de soda straalmachines van de Amerkaanse firma “Sodablast Systems”. Volgens velen de ‘Cadillac’ onder de straalmachines!

Let op!   Overtuig uzelf!

Bezoek de eerstvolgende Open Dag om straal resultaten live te komen bekijken!

Enkele voorbeelden:

GTV6 achterscherm, bovenste gedeelte gestraald met soda, onderste deel roest uitgestraald met glas!

Straalvoorbeeld achterscherm

Alfa “Nord”  1,8 blokje

 Motorblok 1.8 Nord

 

Gedeeltelijk gestraalde GTV6 velg

GTV6 velg DSCN2009